The World of Layonara  Forums

Author Topic: Long delays using furniture tool on PC-placed objects  (Read 142 times)

orth

Long delays using furniture tool on PC-placed objects
« on: March 24, 2017, 02:47:53 pm »

Bug Report

Description: Extreme delays using furniture tool on placed furniture, that is not alleviated by resting or using from quickslot. Delays are also not limited to first interaction, but all interactions until re-entering the area.... and for whatever reason some after that? Not sure what the deal is, there.

I remember when the rest/quickslot was a thing, and thought I remembered it being fixed so it didn't matter, anymore... but I could not find a relevant changelog. In any case, items that were placed significantly longer (years) ago are unaffected and may be handled normally. If they are destroyed and re-placed, they will be delayed until re-entering the area. 

Location: Tested at 158 Silverdell Grove (Al's Place), but checked with another player before posting to make sure it was most likely anything using the furniture system.

Verified: 

Reproducable: Yes.

I don't have a good idea when this started, as it's been at least since Acacea returned -- setting up the baths for the plot meeting was a minor nightmare. I'd just come back and wasn't sure if it was me or I was doing something wrong, though, and afterward it slipped my mind. I've edited this with davidhoff's comment, but am not sure why taking down the meeting setup was still delayed (having left). Not sure, anymore. Regardless, this has changed at some point over the years and I don't know when. 

 
The following users thanked this post: willhoff

davidhoff

Go in and out your front door
« Reply #1 on: December 19, 2016, 04:57:55 pm »

Go in and out your front door after placing...should be fine then (courtesy of Jenna Gale's tip to me)!

 

 

Acacea

I edited the OP,
« Reply #2 on: December 19, 2016, 05:22:04 pm »

I edited the OP, accordingly... but I'm not sure why removing the meeting setup took so long if that always works, as Acacea left the area. I thought it might have been a not using the housing door thing, but it's not the door that matters, just leaving the area. It's possible I removed the setup before she left, and I'm just remembering incorrectly; I would have to check my logs.

I left the OP, though, because this is primarily a report about changed/undesirable behavior than it is ways to work around it :) 

 

Dorganath

This came up a few years ago,
« Reply #3 on: December 19, 2016, 09:22:44 pm »

This came up a few years ago, with the work-around that davidhoff suggested being discovered at that time.

To my knowledge, it was never quite apparent exactly what caused this or why leaving and coming back works at all.

So...noted on the bug report, but also...embrace the work-around!

 

Acacea

*sigh* I did look around. I
« Reply #4 on: December 19, 2016, 09:45:36 pm »

*sigh* I did look around. I wonder why quickslots and resting became irrelevant.

I will hold fondly the memory of a time it worked without either... 

 

orth

Fixed in next update.
« Reply #5 on: March 24, 2017, 02:47:32 pm »

Fixed in next update.